SOLVÅRD

Nu har vi även säkra solskyddsprodukter för jordens korallrev, vi kallar dem:

REEF

• Nya solfilter, säkra för jordens korallrev
• Kräm-bas bestående av: Pinus Pinaster extract – Tallträd
• Ger ett omedelbart skydd
• Kladdfri och vattenfast genom innovativa, nya filter
• Omvandlar skadlig UV-strålning till ofarlig strålning i det övre hudlagret
• Parfymfri för att kunna användas tillsammans med Madame Chics övriga produkter: Golden Pre Tan, Papaya Creme, After Sun Lotion etc
• Uppfyller EU's krav
• Fria från nano-material, paraben och parfym

Dagens vackra solbränna är morgondagens rynkor. UV-strålning gör att hudens hornlager blir tjockare, att pigmentproduktionen ökar och att pigmentet blir mörkare. Solbränna är hudens eget försvar mot UV-strålarna. Vi kan minimera skadan genom att ta hand om huden före, under och efter solning. Solen ger ljus, värme OCH ultravioletta strålar.

I liten mängd har solens strålar positiva effekter. Solljuset har en viktig roll i bildandet av D-vitamin i huden. När du är ute i solen och exponeras för UV-strålning bildar kroppen D-vitamin. Sommartid behöver du inte vara ute långa stunder för att det ska ske. För en person med ljus hy räcker det med cirka 15 min sol på armar och ansikte.

Solskyddsfaktor – SPF

Solskyddsfaktorn anger hur mycket längre du kan vara i solen innan du blir röd i förhållande till om du inte använder något solskydd alls. Det innebär alltså att om du blir röd efter att ha vistats i solen i 10 min, betyder SPF 6 att du klarar dig i solen i en timme istället utan att bli röd. Detta är dock under förutsättning att ett tjockt lager smörjs in och att man inte badat utan att smörja in sig igen.

Huden i ansiktet är känsligare än huden på övriga kroppen. Därför bör du alltid ha högre solskyddsfaktor i ansiktet. Använd gärna SPF 25 eller 30 i ansiktet. Använd alltid solkräm som skyddar både mot UVA och UVB. Kläder skyddar bra mot solens strålar. En vit skjorta/blus motsvarar SPF 7. Jeans ger totalt skydd.

Till skillnad mot traditionella solfilter, som lägger sig utanpå huden, går våra solfilter in i hudens celler i de översta lagren. De är därför helt kladdfria. Produkternas molekyler tar upp den farliga UV-strålningen (både UVA och UVB) och omvandlar denna till oskadlig strålning. Produkterna kategoriseras i den mest vattenfasta klassen av solskydd. Alla våra solskyddsprodukter är parfymfria.

Läs mer om våra solvårdsprodukter här.

Återfukta

Sol och bad, särskilt salta bad, verkar uttorkande på huden. Därför är det bra att duscha varje gång du badat i saltvatten. Det är också viktigt att tillföra huden mycket fukt efter en dag i solen. Särskilt framtagna After Sun-produkter är att föredra, då de har egenskaper som reparerar, svalkar och drar samman hudens blodkärl och dessutom verkar lugnande på en irriterad hud.

Njut av solen – med förstånd!