Historik

HISTORIKMadame Chic Kosmetika grundades 1972 och har alltså nästan 50 års erfarenhet av hudvårdsproduktion med naturliga råvaror. Produktionen har alltid hanterats i egna lokaler i Sverige. 

Företagets första och än idag största produkt Papaya Creme är framtagen för att lindra hud som besväras av klåda, torrhet och andra tillstånd i huden som gör att den agerar med irritation. Receptet på Papaya Creme skapades i början av 70-talet och användes på den tiden mest av barn med allergiska besvär.

Idag används Papaya Creme för många olika typer av problemhudar, som ett mjukgörande, irritationslindrande och fuktgivande hjälpmedel.

"Vi är oerhört stolta över vår svenska produktion och våra närproducerade råvaror. I den värld vi lever i behöver vi alla tänka till på om vi verkligen måste frakta varor över hela jordklotet, eller om det finns minst lika bra produkter i närområdet".

Under åren som gått har många fantastiska produkter utvecklats, som hjälpt människor med olika typer av problem med händer, fötter, ansikte eller kropp. Idag finns cirka 150 artiklar i sortimentet och det kommer ständigt ny kompetens och forskning som gör att nya produkter utvecklas.