Historik

HISTORIKVarumärket Madame Chic grundades 1972 av Gun-Inger Bertilsson ifrån Örkelljunga. De första Madame Chic hudvårdsprodukterna tog hon fram då hon och hennes make hyrde ett hus på Prästgården i Jung utanför Lidköping på Västgötaslätten.

Gun-Inger led av allergi och tålde inte vanlig kosmetika, ett problem för hundratusentals kvinnor än idag.

Tillsammans med hudläkare i USA och Schweiz sökte Gun-Inger efter lämpliga ingredienser som kunde fungera för allergisk och känslig hy. Hon gick grundligt tillväga och studerade naturmedicin, bakteriologi och allergitestning.

Företagets första och än idag största produkt Papaya Creme är framtagen för att lindra hud som besväras av eksem och andra tillstånd i huden som gör att den agerar med irritation. Receptet på Papaya Creme skapades i början av 70-talet och användes till en början mest av barn med allergiska besvär som Gun-Inger träffade när hon föreläste på landets olika barnallergikonferenser.

Idag används Papaya Creme för många olika typer av problemhudar, som ett mjukgörande, irritationslindrande och fuktgivande hjälpmedel.

Genom att lösa sina egna hudproblem har Gun-Inger i sin tur kunnat hjälpa mängder med kvinnor och män som har brottats med liknande problem.

Under åren som gått har många fantastiska produkter utvecklats, som hjälpt människor med olika typer av problem med händer, fötter, ansikte eller kropp. Läs gärna mer om vad våra kunder har skrivit om våra produkter under Referenser.

Den 1 April 2014 inleddes en ny era i Madame Chics historia då familjen Bergqvist tog över verksamheten. Till historien hör att nuvarande VD, Sarah Bergqvist är född och uppvuxen på samma gård i Jung där Gun-Inger utvecklade de första Madame Chic hudvårdsprodukterna.