HÄNDER OCH HANDVÅRD

Varje gång du tvättar dig sköljs en del av det skyddande hudfettet bort med smutsen. Det är oundvikligt eftersom tvålen inte kan skilja mellan fet smuts och hudens eget fett. Hudens balans kan återställas av sig själv, men om du tvättar dig ofta eller har torr hud hinner inte huden med. Det är därför oerhört viktigt att använda en mild tvål som återfuktar redan vid rengöringen.

Vi utsätter händerna för stora påfrestningar i form av vatten och klimat utan att skydda dem väsentligt, så det är inte konstigt om de blir torra, nariga eller får valkar. Med rätt omsorg kan dina händer må bra och vara fantastiskt vackra.

Huden på utsidan och insidan på händerna skiljer sig mycket åt. På utsidan är huden nästan lika tunn som huden i ansiktet, medan den på insidan är tjock och kraftig för att klara tryck, fukt och slitage. På utsidan får vi ofta nariga knogar och på insidan är det vanligt med torrsprickor i händerna och fingertopparna. Trots detta använder vi ofta samma produkter på båda sidorna, så det gäller att det är produkter som både klarar av att rengöra ordentligt för framför allt insidan, och som samtidigt är milda nog att utsidan mår bra av den. 

Om vi t ex har investerat i en fantastisk handkräm så är det rent vansinne att tvätta händerna i en tvål som inte håller samma kvalité, då tar vi två steg bakåt vid tvätten och ett steg framåt när vi smörjer oss och investeringen blir alltså bortkastad. Madame Chics HAND SOAP är en lyxigt, krämig tvål som återfuktar huden redan vid rengöringen och därefter lämnar en len och mjuk känsla. Om vi smörjer oss med t ex HAND LOTION (Madame Chic’s lättare handkräm) eller HAND CURE (Madame Chic’s tyngre handkräm som bäst agerar nattkräm för händerna) efter tvätt med Hand Soap, så blir 1+1=3 och vi tar stora kliv framåt i händernas välmående och vi förebygger torrsprickor, valkar och narighet.