DOFTER

Dofter är högst personliga. Både i hur vi uppfattar dem och hur de uppfattas. Och dofterna uppträder olika beroende på vem som använder dem. Därför producerar vi på Madame Chic flera av våra populära produkter i olika dofter så att du kan hitta din personliga favorit. Vilken är det?

Vi har även många produkter i vårt sortiment som är PARFYMFRIA.

Här kommer beskrivningar i ord tills du kan testa dem i verkligheten: 

APPLE - Låter sinnet springa över en daggfuktig gräsmatta en solig sommarmorgon. Ett dignande äppleträd bjuder doft och smaklökarna på pigga, friska och syrliga toner.

BREEZE - Känslan av en härlig havsbris som fläktar i ansiktet, vårväxter som just slagit i blom. Först känner du friska toner av apelsin, mint och lime, därefter går den över mot jasmin och ingefära för att landa i en bas av gräs, musk och härlig rökelse. En frisk och energigivande doft.

COTTON - Känslan av att krypa ner i en renbäddad säng, med lakan som hängt ute på tork i sommarvinden. Varma, mjuka, fräscha dofter som ger en härligt avslappnande känsla.

FIFTY - En sensuell doft som tar fram det kvinnliga i dig. Den har en botten i musk, vanilj och sandelträ, hjärttoner av bärnsten och toppar i apelsin, koriander och kanel. Magisk!

LEMONGRASS - PARFYMFRI, har i stället doft av citrongräs och rosmarin från eteriska oljor.

MR - [mister] är doften för män som vill experimentera och tänja på gränserna. Den är frisk, kraftfylld och har en hypnotisk attraktionskraft. Vågar du testa? Vågar du låta bli?

PAPAYA - En söt, fruktig och exotisk doft som tar dig med till varmare breddgrader. Se solen gå ner över ett gnistrande hav i skymningen och känn värmen.

PEAR - En riktigt piggelin doft. Söt, fruktig och frisk. Den är så god att man nästan vill ta sig en svalkande tugga.

Fakta

  • Parfym är en substans som används för att ge människokroppen, föremål och rum väldoft.
  • Doften i parfym kommer från olika eteriska oljor och aromämnen.
  • Destillation är en vanlig teknik för att erhålla doftämnen från växter, såsom apelsinblommor och rosor. Råmaterialet hettas upp och doftämnena samlas upp genom kondensation av den destillerade vattenångan.
  • Ordet "parfym" som används idag kommer från latinets ”per fumum”, som betyder ”genom rök”.

Beskrivning av parfymer - noterna i doften

  • Toppnoter: Det första du känner när du sprayat doften kallas för toppnoten. Den håller ca 10-15 min. Toppnoten är byggd på lätta, friska doftnoter för att första intrycket av doften ska bli så positivt som möjligt.
  • Mellannoter (hjärtnoter): När toppnoten försvinner framträder mellannoten, det så kallade hjärtat av doften. Den börjar framtona efter en kvart men tar ungefär en timme innan den utvecklat sin individuella doft. Mellannoten blandar sig med hudens kemi och är den not som gör att parfymen doftar olika på olika personer.
  • Basnoter: Det är basnoten som fixerar doften och gör att den blir varaktig på huden. Basnoterna uppstår strax innan parfymens mellannoter försvinner. De utgör tillsammans med mellannoterna parfymens huvudtema och ger parfymen dess djup och fasthet. Basnoten mognar på huden efter ett par timmar och stannar kvar i åtminstone sex timmar. På textilier kan den sitta kvar i månader.

Testa - och hitta din personliga favorit!