ANSIKTSVÅRD 1-2-3

Regelbunden vård är nyckeln till vackrare hy, där 3 steg är den optimala sammansättningen: rengöring, ansiktsvatten och fuktkräm. Madame Chic’s produkter är vetenskapligt sammansatta att passa varandra och huden. Så här ta du hand om din hud på bästa sätt: 

Steg 1: Rengöring

Vi utsätts hela dagarna för damm, smuts och bakterier som sätter sig på huden och blandas med svett, fett och döda hudceller. Om allt detta inte avlägsnas grundligt förlorar hyn snabbt sitt sunda utseende och sin klara färg. Förutom utseendet så skapar vi också en miljö i huden där bakterier snabbt får fäste och sjukdomar och andra hudproblem kan utvecklas.

Det är därför mycket viktigt att vi varje dag rengör vår hud med en rengöringsprodukt som också är anpassad efter vår egen hudtyp.

Steg 2: Fräscha upp – Normalisera

Vi normaliserar huden efter rengöringen genom att använda ett ansiktsvatten anpassat efter vår egen hudtyp.

Ansiktsvattnets uppgift är att stärka hudens syramantel, som skyddar oss mot bakterier och yttre angrepp. Ansiktsvattnet ska också förbättra hudens blodcirkulation och förbereda huden för krämvård, så att huden lättare kan ta till sig den egenskap som krämen besitter. Känslan efter att ha använt ett ansiktsvatten ska vara svalkande och fräscht.

Steg 3: Skydda – Vårda

All hy behöver daglig fukt efter rengöring och uppfräschning. En dagkräm vårdar vår hy och gör den mjuk och smidig genom att tillföra de ämnen som saknas i vår hud.

Det kan vara olika ämnen som behöver tillföras vår hud beroende på vilken hudtyp vi har. Många i Sverige har torr hy och då är det viktigt att vi tillför mycket fukt. Om vi känner att huden har börjat bli lite slappare med åren så är det dags att tillföra anti-age-ämnen som gör att vi reducerar de rynkor som har hunnit uppkomma och att vi förebygger nya. Exempel på sådana ämnen är collagen, elastin, matrixyl och survicode och dem hittar du exempelvis i LIFTING CREME.

Men vi kan också stå inför andra utmaningar, som med oren hy eller acne och då är det viktigt att använda produkter som är avsedda för just den problematiken. Det finns lösningar för alla problem! 

Ring gärna vår kundtjänst om du vill prata olika lösningar och få tips på hur du ska ta hand om din hud!