HUDVÅRDSSKOLA

⚫️

Ansiktsvård

Regelbunden vård är nyckeln till vackrare hy, där 3 steg är den optimala sammansättningen: rengöring, ansiktsvatten och fuktkräm. Madame Chic’s produkter är vetenskapligt sammansatta att passa varandra och huden. Så här ta du hand om din hud på bästa sätt: 

Steg 1: Rengöring

Vi utsätts hela dagarna för damm, smuts och bakterier som sätter sig på huden och blandas med svett, fett och döda hudceller. Om allt detta inte avlägsnas grundligt förlorar hyn snabbt sitt sunda utseende och sin klara färg. Förutom utseendet så skapar vi också en miljö i huden där bakterier snabbt får fäste och sjukdomar och andra hudproblem kan utvecklas.

Det är därför mycket viktigt att vi varje dag rengör vår hud med en rengöringsprodukt som också är anpassad efter vår egen hudtyp.

Steg 2: Fräscha upp – Normalisera

Vi normaliserar huden efter rengöringen genom att använda ett ansiktsvatten anpassat efter vår egen hudtyp.

Ansiktsvattnets uppgift är att stärka hudens syramantel, som skyddar oss mot bakterier och yttre angrepp. Ansiktsvattnet ska också förbättra hudens blodcirkulation och förbereda huden för krämvård, så att huden lättare kan ta till sig den egenskap som krämen besitter. Känslan efter att ha använt ett ansiktsvatten ska vara svalkande och fräscht.

Steg 3: Skydda – Vårda

All hy behöver daglig fukt efter rengöring och uppfräschning. En dagkräm vårdar vår hy och gör den mjuk och smidig genom att tillföra de ämnen som saknas i vår hud.

Det kan vara olika ämnen som behöver tillföras vår hud beroende på vilken hudtyp vi har. Många i Sverige har torr hy och då är det viktigt att vi tillför mycket fukt. Om vi känner att huden har börjat bli lite slappare med åren så är det dags att tillföra anti-age-ämnen som gör att vi reducerar de rynkor som har hunnit uppkomma och att vi förebygger nya. Exempel på sådana ämnen är collagen, elastin, matrixyl och survicode och dem hittar du i LIFTING CREME och WRINKLE CORRECTOR CODE CREME.

Men vi kan också stå inför andra utmaningar, som med oren hy eller acne och då är det viktigt att använda produkter som är avsedda för just den problematiken. Det finns lösningar för alla problem! 

Ring gärna vår kundtjänst om du vill prata olika lösningar och få tips på hur du ska ta hand om din hud!

⚫️

Extra vård

Vi står alla inför olika utmaningar med vår hy och olika extravårdsprodukter kan hjälpa oss att komma till rätta med dem. Vi kan behöva göra en reparation för att tillföra mer näring, en djuprengöring eller exfoliering för att fräscha upp eller kanske genomgå en bahandlingskur. Läs mer här.

Djuprengöring

För att friska upp en oren hy på djupet kan en djupaktivering 1 till 2 gånger per vecka behövas. Tex Deep Cleansing Milk, som går ner på djupet i porerna och omgående tar bort orenheter och effekten syns direkt.

Exfoliering

De allra flesta av oss behöver emellanåt skrubba vår hud, för att lösa upp döda hudceller och porproppar (pormaskar och tagproppar) och på så sätt göra huden ren och klar. Det är också ett sätt för den som har väldigt torr hud att hjälpa huden att lättare kunna tillgodogöra sig cremevård. Det finns en risk för den med väldigt torr hud att cremen lägger sig i det torra överlagret av döda hudceller som suger upp all fukt och ingenting kommer vidare ner på djupet. Men med en skrubb 1 till 2 gånger per vecka så kommer en markant förbättring att uppstå. Läs mer på Scrub Creme.

Mask

Vi kan lägga masker i ansiktet av olika slag, antingen för att tillföra extra fukt till huden om fuktcremen inte räcker till eller för att tvärtom suga upp och absorbera ytfett, dra ut orenheter och rengöra på djupet. Madame Chic har flera varianter, tex en för torr hud som heter Maximum Hydration Mask och en som avlänsnar oreheter på djupet som heter Active Mask.

Specialkurer/Serum

Vi kan använda oss av specialkurer för att komma tillrätta med lite större problem som ärr från acne, eller solskadad hud och då krävs en lite längre och större insats än punktinsatser 1-2 gånger i veckan. Dessa specialkurer ska användas varje dag under några månader eller flera år för att resultat ska uppnås. Vi använder oss av koncentrat som upptas direkt av huden och därför ger kraftfullt resultat. Här är några exempel på Serum som vi kan använda:

AHA Skin Restorer 7 %, ökar nybildning av huden, så att huden själv reparerar och tar bort ytliga ärr som ärr efter acne.

Vitamin C-cell, En vitaminbomb för huden för att skydda huden mot solskador. Den är starkt inflammationshämmande och många solskador beror på en inflammation i huden vilket gör att fläckar kan försvinna.

Eye Repair Serum, minskar mörka ringar och svullnader kring ögonen

Sculpting Lifting Serum, ger en starkt förbättrad elasticitet och är därför starkt rynkreducerande

⚫️

Intimvård

4 av 5 kvinnor får någon gång under livet problem med sitt underliv: klåda, irritation, illaluktande flytningar, torra slemhinnor, sveda m m. Orsaken till dessa problem kan variera, sjukdom, medicinering, hormonförändringar, antibiotika, stress, samlag.

Hur ska det vara i underlivet?

Grunden till ett friskt underliv är en balanserad bakterieflora som har rikligt med mjölksyrebakterier (laktobaciller) och ett lågt pH-värde på 3,5-4,0. Skadliga bakterier och svamp trivs inte i lågt pH. Förebygg svamp, obalans i bakteriefloran och urinvägsinfektion genom att tillföra mjölksyra/lactobaciller för rätt pH-värde. Använd återfuktande tvål och återfuktande kräm med lågt pH-värde för att undvika torra slemhinnor, där skadliga bakterier annars lättare får fäste. Använd INTE vanlig tvål/hudkräm (som har ett högre pH-värde) i underlivet. Överdriv inte tvättandet av underlivet. Tvätta underkläder i minst 60 grader, detta oskadliggör bakterier och svamp.

⚫️

Handvård

Varje gång du tvättar dig sköljs en del av det skyddande hudfettet bort med smutsen. Det är oundvikligt eftersom tvålen inte kan skilja mellan fet smuts och hudens eget fett. Hudens balans kan återställas av sig själv, men om du tvättar dig ofta eller har torr hud hinner inte huden med. Det är därför oerhört viktigt att använda en mild tvål som återfuktar redan vid rengöringen.

Vi utsätter händerna för stora påfrestningar i form av vatten och klimat utan att skydda dem väsentligt, så det är inte konstigt om de blir torra, nariga eller får valkar. Med rätt omsorg kan dina händer må bra och vara fantastiskt vackra.

Huden på utsidan och insidan på händerna skiljer sig mycket åt. På utsidan är huden nästan lika tunn som huden i ansiktet, medan den på insidan är tjock och kraftig för att klara tryck, fukt och slitage. På utsidan får vi ofta nariga knogar och på insidan är det vanligt med torrsprickor i händerna och fingertopparna. Trots detta använder vi ofta samma produkter på båda sidorna, så det gäller att det är produkter som både klarar av att rengöra ordentligt för framför allt insidan, och som samtidigt är milda nog att utsidan mår bra av den. 

Om vi t ex har investerat i en fantastisk handkräm så är det rent vansinne att tvätta händerna i en tvål som inte håller samma kvalité, då tar vi två steg bakåt vid tvätten och ett steg framåt när vi smörjer oss och investeringen blir alltså bortkastad. Madame Chics Hand Soap är en lyxigt, krämig tvål som återfuktar huden redan vid rengöringen och därefter lämnar en len och mjuk känsla. Om vi smörjer oss med t ex Hand Lotion (Madame Chic’s lättare handkräm) eller Hand Cure (Madame Chic’s tyngre handkräm som bäst agerar nattkräm för händerna) efter tvätt med Hand Soap, så blir 1+1=3 och vi tar stora kliv framåt i händernas välmående och vi förebygger torrsprickor, valkar och narighet.

⚫️

Torr hud i kylan

Det är mycket vanligt att man blir torr i huden när det blir kallt ute. Särskilt tydligt är det vid övergångarna mellan årstiderna, då många upplever att huden inte riktigt hänger med i förändringen. Man kan uppleva en generell förändring eller att det uppstår fläckvis problem som torrfläckar eller eksem.

Att man upplever huden som krispig och fnasig beror på oftast på brist på viktiga lipider (fetter), och utan dessa lipider förlorar huden fukt.

Vad händer med huden?

Torr hud är hud vars yttersta del (hornlagret) har brist på fukt. Vattenhalten i de djupaste överhudslagren är normalt sett 80 % och i hornlagret är den ca 10 %. Det är när fukthalten i hornlagret understiger 10 % som vi upplever att huden är torr.

Torr hud är ofta mer känslig och blir lättare irriterad. Det visar sig genom att den kliar, flammar i rött, hettar eller svider. Denna problematik blir tydligast på de ställen på kroppen där vi har få talgkörtlar som på kinderna, runt ögonen, på magen, armar och ben.

Det är viktigt att skilja på fukt och fett. En vanlig missuppfattning är att torr hud är motsatsen till fet hud. Det här är helt fel, uttorkning innebär att huden har brist på fukt (alltså inte på fett), medan fet hud syftar på mängden talgproduktion (fett) i huden. Huden behöver en viss fetthalt på hudytan för att kunna hålla kvar fukten i huden. Även en fet hud kan ha brist på fukt och behöver då tillföras fukt.

Vad gör vi åt det?

   1. Daglig vård

Var extra noga med att sköta din dagliga hudvårdsrutin för att få huden att må så bra som möjligt.

Rengöring, Ansiktsvatten och Dagkräm

Nattkräm blir också extra viktigt när det är kallt ute eftersom den tillför huden fett, som hjälper till att binda fukten i huden. Det är också under natten som huden återhämtar sig och reparerar sig med hjälp av nattkrämen.

   2. Byt till vinterkläder

Precis som du anpassar dina kläder efter hur varmt respektive hur kallt det är så är det en bra idé att förändra sin hudvård. Om din hud behöver mer fukt och fett, så ge den det. En del tycker också att det är skönt att gå över till en lite kraftigare kräm på vintern. Få personer går i T-shirt på vintern och lika självklart borde det vara att byta sin kräm till något kraftigare som ger bättre skydd. Ansiktet går vi ju dessutom helt bart med.

   3. Exfoliering

Ytterst på huden samlas torra och döda hudceller. Dessa lägger sig som ett lock över den friska huden och gör att den friska huden inte kommer ut till ytan. Genom att använda peeling så hjälper du din hud att få bort de döda hudcellerna. Huden får snabbt ett friskare och fräschare utseende och du kommer inte att uppleva den lika torr

 • Mekanisk Peeling (traditionell skrubbkräm)

Det här är en kräm med små korn i, som du masserar huden med och på så sätt får bort de döda hudcellerna

 • Kemisk Peeling (AHA-syra)

Det här är ett serum som du använder under din nattkräm som hjälper huden att lösa upp bindningarna mellan de gamla hudcellerna och på så sätt lossnar de från hudytan.

   4. Extra näring

Ett bra sätt att hjälpa huden på vägen är att addera ett serum under sin dag/nattkräm. Serumet ska ha den inriktning som du behöver just nu, t ex en extra C-vitaminkick. Ett serum penetrerar mycket djupare i huden än vad krämen gör och på så vis så får man en förstärkt och mer behandlande effekt. 

Madame Chic har flera produkter som passar särskilt bra när det är kallt och huden blir torr, här är några;

Rengöring Cleansing Milk är en rengöringsmjölk som är mycket mild och som tillför fukt till den torra huden redan vid rengöringen.

Ansiktsvatten Skin Tonic Mild är ett ansiktsvatten utan alkohol, som tillför fukt och har en uppfriskande effekt.

Dagkräm Face Modelling Creme är en kraftig vinterkräm som omedelbart tillför huden mycket fukt. Den stramar upp och motverkar slapp hud och agerar som en skyddande hinna mot skadlig miljöpåverkan.

Nattkräm Night Creme reglerar fukt- och fettbrist hos torr och narig hud och gör huden mjuk och smidig. Den skyddar mot uttorkning och mjukar effektivt upp torrhetslinjer.

Mekanisk Peeling genom Scrub Creme Avlägsnar effektivt och skonsamt döda och ytliga hudceller.

Kemisk Peeling genom AHA Skin Restorer 7 % En fantastisk produkt för ansiktshuden som avlägsnar de döda hudcellerna genom sin AHA-syra (som kommer från sockerbetor). För den torra huden hjälper den huden att kunna tillgodogöra sig den fukt som man tillför genom sin nattkräm. 

Sport Creme - ansiktets vinterkläder Sport Creme är en skyddande och vårdande kräm som är mycket fet. Den är perfekt att använda vid sport och friluftsliv eller allmän utomhusvistelse i lite tuffare och uttorkande klimat som vi har här i Norden. Den står emot kyla och blåst på ett fantastiskt sätt och används med fördel på torra nariga kinder som lätt uppstår under vinterhalvåret. Krämen går in i huden snabbt och smidigt och blockerar inte svettavsöndringen.

⚫️

Spruckna hälar!

Välskötta fötter är fantastiskt vackra och receptet är lite kärlek och några minuter om dagen. Genom att behålla fukten i huden och genom att hålla fukt borta från utsidan av fötterna undviker du många problem som torrsprickor, förhårdnader, infektioner och lukt.

När vi går eller står och vår kroppsvikt läggs på hälen så stretchas huden ut. Om huden inte är riktigt spänstig eller är torr så kan det leda till att huden spricker. Ett förtecken på hälsprickor kan vara att huden känns stram, är mycket torr eller att huden börjar hårdna.
Vanliga orsaker:

 • Fuktbrist – när fukten är borta börjar hälen producera tjocka lager av grov hud som ett slags skydd, vilket resulterar i att huden förhindras att läkas korrekt
 • Tryck – om du går eller står mycket
 • Åldrad hud – eftersom elasticiteten och fettproduktionen minskar med åren så blir det vanligare med torrsprickor när du blir äldre
 • Övervikt – eftersom det ökar trycket på häl och trampdyna
 • Rengöring – bakterier som får fäste kan förvärra och ge öppna sprickor. Tvätta och torka dina fötter noggrant.
 • Filning – för grov eller felaktiv filning kan leda till sprickor

Ta hand om dina fötter så här!

RENGÖR – FOOT BATH

 • Tvätta fötterna dagligen
 • Gör fotbad regelbundet

FILA – AHA ROUGH SKIN REMOVER

 • Med fotfil på burk, vid behov

FUKT – FOOT CREME

 • Smörj fötterna varje dag så att huden på och under foten behåller sin spänst. På så sätt förebyggs många problem som torrhet, förhårdnader, liktornar och svett.

⚫️

Varför nattkräm?

Under dagen utsätts huden för många påfrestningar och bryts ner.
Under natten får huden chansen att reparera det som förstörts under dagen.

När du sover behöver kroppen inte arbeta för att skydda huden. Istället fokuserar den på att reparera de skador vi ådragit oss under dagen. En NATTKRÄM är fylld med råvaror som hjälper huden att återhämta och reparera sig. Om produkterna som används under natten innehåller reparerande ämnen så blir det en oslagbar kombination: ÅTERFUKTA, TILLFÖRA FETT, REPARERA SKADOR t ex reducera rynkor eller korrigera balans.

Vi kallar det nattkräm, men egentligen kanske vi borde kalla det SÖMNKRÄM, eftersom det handlar om att man behöver sova under nattens timmar för att få rätt återhämtning. VILA! TID: ca 8 tim, hitta din rytm. KVALITÉ: utan avbrott, lugn och ro. SÄNGLÄGE: på mage – ger svullet ansikte, på sidan – ger rynkor på övre dekoltage och under ögonen.
SKAPA DIN SÖMNRUTIN! Ta hand om dig & din kropp!

⚫️

Kroppsvård

Vad är skillnaden mellan KRÄM, LOTION & SPRAY?
Vilken produkt gör vad?
Och VEM skall ha VILKEN produkt? 

ALLMÄNT. KRÄM: för hud av mycket torr karaktär som kanske kliar ibland eller för att binda in fukten med en rikare kräm-produkt. LOTION: är något tunnare än krämer, hjälper att ge fukt och är bra för en blandad till torr hy. SPRAY: är den mest låg-viskösa varianten, och vanligtvis en bra match för en blandad till fetare hy. 

Men… Produkternas olika viskositet och dofter gör att olika människor uppfattar olika känslor och uppskattar olika produkter! Detta måste vi ta hänsyn till.

Vad är skillnaderna mellan Madame Chics kroppsprodukter?

BODY LOTION. Fina råvaror. Bra fuktgivare. Antioxidant. Ej anti-ageing. Enklast av de 3 kroppsprodukterna i Madame Chics sortiment. Lägst pris.

BODY CREME. Fina råvaror. Bästa fuktgivare. Hög anti-ageing effekt. Mot rynkor och slapp hy. Välgörande örter. Lång effekt. Mer antioxidant. Används vid mycket torr/mogen hy.

BODY SPRAY. Anti-ageing på djupet, nästan som serum. Mest antioxidant av de 3 kroppsprodukterna. Särskilt bra efter sol och vid eksem. Innehåller vitamin A, C & E. Den mest avancerade kroppsprodukten! Fantastisk fuktgivare för att vara en tunn emulsion.

Vilken produkt passar dig bäst?
Ta hand om dig & din kropp!

⚫️

Ögonvård

Huden runt ögonen är tunnare och ömtåligare än vår övriga hud. du känner det tydligt om du nyper försiktigt i huden under ögat och sedan nyper i huden på kinden. Runt ögonen syns våra första tecken på åldrande, trötthet och allmänt ohälsotillstånd. Detta visar sig genom rynkor, mörka ringar och påsar. Det finns alltså många anledningar till att ta väl hand om sin hud runt ögonen med produkter speciellt framtagna för denna tunna, känslig och ömtåliga hud.

Hudens tjocklek

Huden runt ögonen är mycket tunnare än huden i ansiktet och på resten av kroppen. Detta gör att det inte finns så mycket utrymme att gömma ohälsa som på övriga kroppen. Huden förtunnas dessutom med åldern, då den blir både mindre töjbar och torrare.

Talgkörtlar

Vi har betydligt färre talgkörtlar i området kring ögat, vilket gör att det inte produceras så mycket fett i den här huden.

Arbetsinsats

Vi blinkar cirka 10 000 gånger per dag, musklerna runt ögat jobbar alltså oerhört hårt och det sliter såklart även på huden.

Make up

Vi använder klart mest make-up runt ögat, jämfört med övrig hud i ansikte och hud. Många gånger innehåller Make-Up starka ingredienser och parfymer

 

Ta hand om din hud runt ögonen så här:

Varje morgon och kväll bör du använda produkter speciellt framtagna för känsliga ögon. Använd aldrig feta produkter som får dina ögonlock att svullna.

Använd ringfingret, där har vi mindre kraft än i de andra fingrarna och klappa lätt in krämen runt ögat, i ungefär ett lika stort område som en bomullspad. Börja in inre ögonvrån och klappa utåt på övre ögonlocket, runda yttre ögonvrån och fortsätt att klappa huden under ögat in mot inre ögonvrån igen. Att klappa in krämen hjälper till att dränera bort överflödig vätska som vi vill få bort.

Försök också att alltid få tillräckligt med sömn. Våra ögon, kommer att låta oss veta hur mycket vi behöver. Trötthet ger påsar och mörka skuggor under ögonen. Det är bra om man försöker att låta bli att gnugga ögonen om de är torra och trötta eftersom detta irriterar huden.

Problem med huden runt ögonen:
Varför uppstår de och vad kan vi göra?

Påsar

Många olika anledningar kan ge påsar under ögonen. I vissa fall kan påsarna under ögonen vara ärftliga. Om många i din familj också har svullna ögon är det troligtvis ett genetiskt problem.Brist på sömn, åldrad hud och vätskeansamlingar kan vara orsaker till påsar under ögonen. Påsarna förvärras av alkohol, och också av för mycket och för lite vätska.

Sov ordentligt, och drick ”lagom” mycket vatten. Undvik feta ögonkrämer och rengöring som innehåller olja, då dessa kan skapa påsar runt ögonen, eftersom fett binder vatten. Börja med att använda en anti-age-ögonkräm tidigt för att hjälpa ögat så mycket du kan. För en extra effekt, förvara din ögonkräm i kylskåpet. Kall kräm dämpar svullen hud. Läs mer om Eye Gel som är en fantastisk produkt när det gäller att minska svullnader runt ögat.

Rynkor

Huden är som ett gummiband, som med tiden töjs ut. Runt ögat finns en dominerande muskel, ringmuskeln, och när den blir sliten så blir huden rynkig. Huden runt ögat påverkas också av omkringliggande hud, som pannhuden. Med tiden trycker den på ögonhuden uppifrån och det gör också att veck och rynkor kan uppstå.

I huden runt ögonen finns väldigt få talgkörtlar, vilket gör att huden ofta är torr. Att vara torr i huden runt ögonen utan att tillföra fukt skapar också rynkor. Även stress och sömnbrist sätter tydliga spår, liksom tidens gång. 

Använd rengöring och fuktkräm och komplettera med serum för extra effekt. För att motverka uppkomsten av nya rynkor och reducera de rynkor du redan har är den dagliga skötseln det viktigaste du kan göra.

Mörka partier

Mörka partier runt ögonen kommer sig oftast av hudens egna nedbrytning av pigment, och då huden är så tunn så syns våra blodådror igenom. Det kan också bero på rökning eller pigmentförändringar orsakade av solskador.

Stress och sömnbrist är två stora anledningar till mörka partier runt ögonen. Stress ökar blodflödet till våra inre organ och då blir huden i ansiktet blekare och detta gör att den tunna huden under ögonen får ett mörkare utseende.

Undvik att gnugga dina ögon, för att inte slita extra mycket på ögonhuden. Använd snäll make up och tvätta bort den med mild rengöring.

Eksem

Eksem är en inflammation i huden som uppstår när hudens eget skydd är försvagat. Det kan bero på att huden är torr, allergisk, känslig eller på grund av genetiska orsaker.

Den vanligaste formen av eksem är atopiskt eksem, även kallade böjveckseksem, men det finns väldigt många olika sorters eksem och också många olika anledningar till varför eksem uppkommer.

De flesta av oss drabbas av eksem någon gång under livet och det bästa sättet att undvika det är att hålla huden mjuk och välmående.

Milier

En mili kan vara hudfärgad, vit eller gul och är en liten knut med inkapslad talg. De kan sitta var som helst i ansiktet men oftast runt ögonen. Milier uppkommer oftast på grund av att du har väldigt torr hud och för mycket döda hudceller som inte avlägsnats, eller att din hud tvärtom är för fet och du har mycket talg i huden. En vanlig anledning är att en vanlig dagkräm till ansiktet har använts runt ögonen, istället för en ögonkräm anpassad för ögonhuden. En dagkräm är oftast för fet för huden runt ögonen och dessutom är det skillnad på molekylerna i produkterna.

För att undvika uppkomsten av milier, använd produkter som är avsedda för huden runt ögonen och om du har fått en eller flera milier, sök upp en hudterapeut som kan hjälpa dig att avlägsa dem. Om du själv försöker att klämma den så kommer den med stor sannolikhet att gå sönder inåt och det skadar huden och kan ge uppkomst åt flera milier.

Madame Chic har flera fantastiska ögonprodukter, här är en kort sammanfattning:

Eye Make Up Remover är en mild rengöring speciellt anpassad för den känsliga torra huden runt ögat. Som med många av Madame Chics rengöringsprodukter så tillför du fukt till huden redan vid rengöringstillfället.

Eye Make Up Remover innehåller ingen olja, och det beror på att vi ska undvika att ha olja runt ögonpartiet. Olja binder vatten, vilket orsakar onödiga påsar under våra ögon. Dessutom kan det bli olyckligt om vi får in olja i ögat. Eye Make Up Remover passar utmärkt till linsbärare, pga att den inte innehåller olja, samtidigt som den är så mild.

Eye Creme for Sensitive Skin. Denna ljuvliga dagkräm för ögonen är mild och speciellt framtagen för att passa den känsliga huden. Eftersom det är runt ögonen som vi ser de första tecknen på åldrande, så finns det en bra anti-aging-effekt i krämen och den innehåller också mycket fukt. Den hjälper till att minimera påsar under ögonen och minskar också mörka partier.

Eye Night Creme. Under natten är huden som mest aktiv med att bygga upp våra celler och det är därför det är viktigt att använda en nattkräm på natten och en dagkräm på dagen.

Eye Night Creme är en nattkräm för ögonpartiet som slätar ut och motverkar rynkor. Den dämpar påsar och mörka ringar under ögonen. Den innehåller massor med fukt och stärker collagen- och elastinbildningen, vilket gör att rynkor reduceras. 

Eye Gel reducerar svullna ögonlock och påsar under ögonen. På bara några minuter kan du känna skillnad och efter lite längre tid kan du se skillnad på din hud.

Den har en lugnande och kylandeeffekt på irriterad hud och känns mycket uppfräschande på trötta ögon. Förutom sin snabba effektivitet är den också skyddande tillför huden fukt. Använd Eye gel på morgonen och du kan också använda den under dagens lopp ovanpå make up. Klappa in en liten mängd runt ögonen med fingertopparna

Eye Repair Serum. Ett serum använder du för att extra förstärka det du vill åstadkomma. Det är uppbyggt med mindre molekyler och kan därför komma längre ner i huden än en dagkräm eller nattkräm.

Eye Repair Serum påskyndar reparationen och uppbyggnaden av skadade hudceller. Den stärker collagen och elastin-bindningarna, vilket gör att huden kring ögonen får en bättre elastisitet och därmed mindre rynkor. Den minskar också eventuella mörka partier och påsar under ögonen.

Eye Lash Balm. Våra ögonfransar är ofta mycket torra och de blir då tunnare har lättare för att brytas av.

Eye Lash Balm är en inpackning för ögonfransarna som tillför näring och fett som håller fransarna mjuka och elastiska och de kan då växa ut till sin maximala längd utan att hinna gå av. Lägg på Eye Lash Balm från mitten av fransarna och ut till topparna varje kväll innan du lägger dig.